Firma CLEOPATRA powstała w 1998 roku. Pomysłodawcą i założycielem jest Syryjczyk Bachar Aziz , który w 1999r, we Włocławku uruchomił pierwszą w Polsce restaurację CLEOPATRA , czym zapoczątkował powstanie sieci restauracyjnej pod ta nazwą.
Dynamiczny rozwój rozpoczął się na przełomie 2005/2006 roku, gdy do sieci został wprowadzony system franczyzowy. Obecnie w Polsce istnieje 9 prężnie działających restauracji pod nazwą CLEOPATRA : w Lublinie , w Radomiu, we Włocławku , w Rzeszowie i Stalowej Woli .
Tradycyjne menu CLEOPATRY z wieprzowiny, wołowiny , jagnięciny i ryb , przyrządzane jest przez syryjskich kucharzy według , oryginalnych syryjskich receptur dzięki czemu potrawy mają regionalny smak i pozwalają wyróżnić się na tle konkurencji. Dbając o wyskoki poziom obsługi i oryginalność przyrządzanych dań zarząd firmy , prowadzi szkolenia pracowników całej sieci restauracji i na bieżąco wprowadza do menu nowe pozycje dań .
Różnorodność menu i przepyszne desery serwowane przez sympatyczną obsługę , pozwalają na miłe spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną. Restauracja Cleopatra zaprasza .