Piekarnia-Cukiernia Nizioł istnieje na rynku od 1979 roku, została założona przez Henryka Nizioł mistrza piekarskiego i cukierniczego. Obecnie firmą kieruje Jarosław Nizioł, syn Henryka. Siedziba firmy mieści się przy ulicy Rzemieślniczej 24 w Kołobrzegu.
Smak Polskiej Tradycji
Od początku istnienia dewizą naszej firmy jest jakość, rzetelność oraz doświadczenie zawodowe zdobywane przez 30 lat. Produkujemy szeroki asortyment różnorodnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych według tradycyjnych receptur, przy wykorzystaniu nowoczesnych urządzeń i technologii.
Umiejętne łączenie tradycji z nowoczesnością to nasza zaleta.
Posiadamy wyspecjalizowaną kadrę pracowniczą, ciągle poszerzającą swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w szkoleniach promujących najnowsze metody produkcji, nie zapominając przy tym o tradycyjnych procesach technologicznych, które w naszej firmie pozostają niezmienne od ponad ćwierć wieku.
Wysoka jakość produkcji
Do produkcji używamy wyłącznie wysokiej jakości naturalnych składników w wyrobach cukierniczych, jak również naturalnych zakwasów i zaczynów drożdżowych przy produkcji wyrobów piekarniczych. Nasze wyroby cechuje doskonały wygląd oraz smak, który zawdzięczamy własnym tradycyjnym, domowym recepturom oraz doświadczeniu naszych piekarzy i cukierników.
Oferujemy wysokiej jakości pieczywo, szeroki wybór ciast, deserów i tortów okolicznościowych na każdą okazję. Wykonujemy zlecenia na specjalne zamówienia kawiarni, hoteli, ośrodków itp. Realizujemy zlecenia produkcji wyrobów piekarniczo-cukierniczych zarówno dla dużych przedsiębiorstw jak i dla klientów detalicznych.
Mam nadzieję, iż wiedza i doświadczenie jakie skumulowaliśmy przez tyle lat działalności naszej firmy pozwoli nam sprostać Państwa oczekiwaniom oraz przekona Państwa do oferowanych przez nas produktów oraz usług.