Firma P.P.H. WIKMAR powstała w miejscowości Panki niedaleko Częstochowy. Rozpoczęliśmy od produkcji skromnej pod względem asortymentowym. Pierwszym ciastkiem, które pojawiło się w sprzedaży był biszkopt z galaretką w masie czekoladowej MARTYNKA. W ciągu pierwszych lat działalności wprowadziliśmy wiele rodzajów ciasteczek, które do dziś cieszą się powodzeniem u Konsumentów. Połączenie doświadczenia i tradycji wpłynęło na obecnie oferowany asortyment. Produkujemy pierniki, wafle, ciasteczka kruche, nadziewane, dekorowane, w masie czekoladowej etc. Od początku staramy się trafiać w gusta naszych Klientów i cieszymy się dobrą opinią. Jesteśmy stale obecni w wielu sklepach i hurtowniach na terenie całego kraju. Posiadamy własny transport, dowożąc towar w dowolne miejsce na terenie Polski. Ciasteczka firmy WIKMAR odniosły także sukces w takich krajach jak: Łotwa, Estonia, Litwa, Słowacja, Czechy, Węgry, Niemcy. Nasze wyroby oparte są na naturalnych składnikach i NIE ZAWIERAJĄ KONSERWANTÓW, a produkowane są w oparciu o sprawdzone, tradycyjne receptury. W procesie technologicznym bazujemy na wysokiej klasy hiszpańskim AGARZE, który pozyskiwany jest z glonów morskich i NIE ZAWIERA żelatyn ani pektyn opartych na mączce kostnej. Udzielamy gwarancji na nasze wyroby - zarówno na ich jakość, jak i powtarzalność smakową!
POLITYKA JAKOŚCI
Firma wdrożyła system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) w celu monitorowania i kontroli procesów produkcji oraz dystrybucji wyrobów ciastkarskich. Weryfikacja i korygowanie działań poprzez system HACCP gwarantuje bezpieczeństwo wyrobów oferowanych Konsumentom. Przestrzegamy zasad: GHP (Good Hygienic Practice) Dobra Praktyka Higieniczna oraz GMP (Good Manufacturing Practice) Dobra Praktyka Produkcyjna. Na wszystkich etapach łańcucha produkcji podejmujemy działania mające na celu zapewnienie produkcji żywności bezpiecznej.