Firma CLEOPATRA powstała w 1998 roku. Pomysłodawcą i założycielem jest Syryjczyk Bachar Aziz, który w 1999r, we Włocławku uruchomił pierwszą w Polsce restaurację CLEOPATRA, czym zapoczątkował powstanie sieci restauracyjnej pod ta nazwą.
Dynamiczny rozwój rozpoczął się na przełomie 2005/2006 roku, gdy do sieci został wprowadzony system franczyzowy. Obecnie w Polsce istnieje 9 prężnie działających restauracji pod nazwą CLEOPATRA: Restauracja Lublin, Restauracja Radom, Restauracja Włocławek, Restauracja Rzeszów i Restauracja Stalowa Wola.
Tradycyjne menu CLEOPATRY z wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i ryb przyrządzane jest przez syryjskich kucharzy według oryginalnych syryjskich receptur dzięki czemu potrawy mają regionalny smak i pozwalają wyróżnić się na tle konkurencji. Dbając o wysoki poziom obsługi i oryginalność przyrządzanych dań, zarząd firmy prowadzi szkolenia pracowników całej sieci restauracji i na bieżąco wprowadza do menu nowe pozycje dań.
Różnorodność menu i przepyszne desery serwowane przez sympatyczną obsługę pozwalają na miłe spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną. Restauracja Cleopatra zaprasza!