Dostępne opakowania:
200 ml, 500 ml, 1000 ml.
Olej kokosowy ma następujące zastosowanie:
- do gotowania, smażenia oraz pieczenia
- do wzbogacania smaku potraw i sosów
- jako składnik prozdrowotnych koktajli
- jako smarowidło ( np. do pieczywa)
- idealny do masażu
- znakomicie nawilżający,
- naturalny kosmetyk do twarzy, ciała, rąk, do demakijażu,
- jako odżywka do włosów, itd.
100 g produktu zawiera:
Wartość kaloryczna: 3692 kJ/898 kcal
Białka: 0 g
Węglowodany: 0 g
Tłuszcze 100,0 g, w tym:
- nasycone kwasy tłuszczowe 95,0 g,
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe 4,0 g,
- wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1,0 g,
- kwas laurynowy 55,0 g.
Olej kokosowy BIO Dr. Goerg jest:
- nie wybielany
- nie rafinowany
- nie hartowany
- bez sztucznych dodatków
- nie pozbawiany zapachu
- znakomity do gotowania, smażenia, pieczenia
- produkt bez laktozy oraz bezglutenowy
- produkt wegański, surowy (raw food)
Charakterystyka:
- wyśmienity, naturalny smak
- temperatura topnienia ok. 21-25°c
- punkt dymienia ok. 234 °c
Gwarancja świeżości:
Producent oleju Dr. Goerg gwarantuje, iż jest on wytwarzany w ciągu 3 dni od zebrania orzechów w temperaturze nieprzekraczającej 38 st. C. Olej z pierwszego tłoczenia extra virgin.
Potwierdzona zawartość kwasu laurynowego do 59,42% (analiza z dnia 23.06.2008, Wessling Laboratorien GmbH).