Dodaj boks reklamowy w tym miejscu
Stwórz boks dla swojej firmy i promuj ją w Odi.pl.
Logo firmy: LovActive Zuzanna Musioł-ChybiorzLovActive Zuzanna Musioł-Chybio...
Bogata oferta zajęć została szczegółowo opisana abyś mógł dobrać ...
Logo firmy: Fizjoterapia PANACEUM Paweł CzarnockiFizjoterapia PANACEUM Paweł Cza...
Fizjoterapia ortopedyczna, sportowa, neurologiczna oraz terapia b...
Logo firmy: ORMAORMA
ORMA indywidualne programy treningowe skierowane do: Sportowców...
Pytanie do ekspertów:

Czy w przetworach zdrowej żywności stosowane są konserwanty?

Aby udzielić odpowiedzi na powyższe pytanie zaloguj się lub zarejestruj w Odi.pl.

Odpowiedzi ekspertów:
Odpowiedź firmy: Sztuka Jedzenia
Nie, teoretycznie nie powinny. Wszystko zależy od diety, warto pamiętać że np. sól również jest konserwantem.

Zapytaj eksperta o szczegóły »
Data: 2015.01.16
Oceń odpowiedź:
0/0
W przetworach zdrowej żywności mogą znajdować się konserwanty są to jednak konserwanty naturalne nie szkodliwe dala zdrowia (oliwy, sól,octy) np ryby lub warzywa mogą być konserwowane oliwą, wtedy oliwa jest konserwantem zdrowej żywności, zawsze należny czytać dokładne składy produktów i z nich wnioskować czy dana żywność jest naprawdę zdrowa, a aby żywność była zdrowa najważniejszy jest sposób jej produkcji, wiec oprócz składów dobrze uzyskać kilka informacji o producencie.

Zapytaj eksperta o szczegóły »
Data: 2015.01.16
Oceń odpowiedź:
0/0