Logo firmy: Zawilski Mirosław - Stolarstwo TapicerstwoZawilski Mirosław - Stolarstwo ...
- meble wypoczynkowe, - meble tapicerowane, - sofy, - narożnik...
Logo firmy: Drewpol Sp. z o.o.Drewpol Sp. z o.o.
Fronty meblowe występują w rodzajach jako: fronty meblowe płycino...
Dodaj boks reklamowy w tym miejscu
Stwórz boks dla swojej firmy i promuj ją w Odi.pl.
Logo firmy: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Intermex Piotr KwiatkowskiPrzedsiębiorstwo Wielobranżowe ...
- lady chłodnicze - regały chłodnicze - lady sprzedawcze - reg...
Pytanie do ekspertów:

Jak ergonomicznie zaprojektować małą kuchnię?

Aby udzielić odpowiedzi na powyższe pytanie zaloguj się lub zarejestruj w Odi.pl.

Odpowiedzi ekspertów:
Projektując małą kuchnię najczęściej stawiamy na funkcjonalność kosztem ergonomii. Szafki dolne powinno się zaprojektować tak by uzyskać jak najwięcej miejsca na blat roboczy. Dlatego warto np. zrezygnować z zamontowania piekarnika w słupku. Wstawiając piekarnik pod płytę grzejną zyskujemy dodatkowe 60 cm blatu. AGD (zlew płyta grzejna, piekarnik, zmywarka) powinny być blisko siebie. zyskamy w ten sposób miejsce na szersze szafki użytkowe. Ułatwi nam to znacząco funkcjonowanie w kuchni. Jeśli pozwalają warunki warto też pomyśleć o wyższej zabudowie szafek wiszących. Na najwyższych półkach, do których będzie trochę utrudniony dostęp, możemy złożyć rzeczy używane okazjonalnie.

Zapytaj eksperta o szczegóły »
Data: 2016.04.01
Oceń odpowiedź:
1/0